Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki bezmięsny bigos

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 40 dag
ogórki konserwowe 10 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
keczup 1 słoiczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
masło 1 łyżka

Porada

Bigos dobrze smakuje z pieczywem ale można też podawać z ryżem.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki bezmięsny bigos

Kapustę posztkować. Pozostałe warzywa pokroić w paski.
W głębokim rondlu rozgrzać masło i wrzucić pieczarki, cebulę i paprykę - przesmażyć wszystko ok 5 min. Po tym czasie dodać kapustę oraz pomidory z puszki i keczup. Posolić, doprawić pieprzem i majerankiem. Poddusić wszystko ok 5 min i dodać pokrojone ogórki konserwowe. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.06.2015 13:20
podoba mi się :)
Jodaj 12.07.2014 18:28
bardzo fajny bigosik :)
ppaulina 12.07.2014 13:43
pysznie wygląda
Gabi44 06.07.2014 22:20
Wspaniały bigosik.Ja wybieram z ryżem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak