Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa z młodych warzyw

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 4 l
kapusta biała 1 główka (młoda)
marchewka 1 pęczek (młoda)
ziemniaki młode 12 sztuk
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa z młodych warzyw

Kroki postępowania

1
1. Z kapusty wykrawamy głąb. Przekrawamy na ćwiartki, szatkujemy, myjemy i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy 10 minut.
Krok 1 - Lekka zupa z młodych warzyw foto
2
2. Po tym czasie dorzucamy pokrojoną w grube plasterki marchewkę.
Krok 2 - Lekka zupa z młodych warzyw foto
3
3. Oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy przyprawę uniwersalną i pieprz, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Lekka zupa z młodych warzyw foto
4
4. Gotujemy na wolnym ogniu około 25 minut do miękkości warzyw.
Krok 4 - Lekka zupa z młodych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 18.06.2015 08:17
smaczna i dietetyczna zupka:-)
bogusia 82 17.06.2015 22:40
Pyszna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak