Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa wiosenna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 7-8 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
kasza manna 4 łyżki
bulion drobiowy 1,5 litra
posiekana zielenina 2 łyżki
sól do smaku
suszone zioła 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa wiosenna

Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, selera obieramy, dokładnie oczyszczamy, następnie koimy w kostkę i płuczemy. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy kaszę manną wsypując ją, uważając, żeby nie powstały grudki. Zupę gotujemy do momentu, gdy kasza będzie ugotowana. Następnie dodajemy suszone zioła, sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną zielenię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.03.2013 23:13
bardzo smaczna jest taka zupa
manaika 14.02.2012 22:09
świetna!
Juleczka20 12.12.2011 09:06
pyszna
BozenA 26.10.2011 17:19
super
BozenA 26.10.2011 17:19
super
Margo1 06.05.2011 07:58
widać smaczniutka
Iwusia 28.03.2011 23:43
Musi być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak