Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa ogórkowo ryżowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt - duże
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler
natka pietruszki 5-6 gałązek
ogórki kiszone 5 szt - większe
por kawałek
ryż 3*4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa ogórkowo ryżowa

Kroki postępowania

1
Z udka ściągamy skórę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy obrane warzywa i na wolnym ogniu gotujemy wywar przez około 30 minut.
Krok 1 - Lekka zupa ogórkowo ryżowa foto
2
Ogórki kiszone ścieramy na tarce, dodajemy do wywaru i gotujemy przez 10 minut.
Krok 2 - Lekka zupa ogórkowo ryżowa foto
3
Następnie dodajemy ryż i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - gotujemy aż ryż będzie ugotowany.
Krok 3 - Lekka zupa ogórkowo ryżowa foto
4
Z udka obieramy mięso. Zupę podajemy z mięsem i posiekana natką pietruszki.
Krok 4 - Lekka zupa ogórkowo ryżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.12.2015 21:29
Super zupka.
norweska20 07.12.2015 19:33
smakowita zupka
adelajda 07.12.2015 14:48
nigdy nie gotowałam zupy ogórkowej z ryżem
ilka01 07.12.2015 12:59
pyszności :)
Kasnaj 07.12.2015 12:44
smaczna zupa
pestka 07.12.2015 11:21
bardzo lubię taką zupę ogórkową
Wafelek2601 07.12.2015 10:49
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak