Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1500 ml
marchew 1 szt
jogurt naturalny 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
kapusta biała 1/5 główki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :)

Kroki postępowania

1
Przygotować wywar z kurczaka ( u mnie grzbiet).
Krok 1 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto
2
Jarzyny obrać i zetrzeć na dużych oczkach.
Krok 2 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto
3
Ryż opłukać i dodać do gotującego się wywaru. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ok.5-7min.
Krok 3 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto
4
Dodać starte jarzyny i gotować kolejne 5 min.
Krok 4 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto
5
Kapustę umyć, poszatkować i wrzucić do gotującej się zupy. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze jakieś 9 min. Dodać zahartowany jogurt naturalny.
Krok 5 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto
6
Podawać np. z pokrojoną zieloną cebulką.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Lekka zupa na upalne dni, czyli ryżowa z kapustą :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak