Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa koperkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew młoda 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
szalotka 2 sztuki
ryż 100 gramów
masło klarowane 0,5 łyżki
koperek
mleko 50 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa koperkowa

Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn.

Szalotkę siekamy i razem z jarzynami i ryżem podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Oprószamy solą, zalewamy wrzątkiem (1,5l ) i gotujemy do miękkości ryżu. Dodajemy posiekany koperek oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 12.06.2016 23:38
Moja ulubiona letnia zupka
benka 12.06.2016 14:36
pyszna lekka zupa
Franciszek 12.06.2016 14:33
pięknie podane
ilka01 12.06.2016 14:21
Pysznosci ☺
Madzai 12.06.2016 14:11
przepyszna propozycja :)
IKrakowianka 12.06.2016 10:52
wygląda apetycznie
bertpvd 12.06.2016 10:45
piękne zdjęcie
Aleksandra/Olcia 12.06.2016 10:39
na pewno pyszna
cukiereczek 12.06.2016 10:22
jaki piękny kolor
Ewelina1991 12.06.2016 09:38
pyszna zupka
gosia1988 12.06.2016 07:17
Coś dla mnie ☺
w mojej kuchni 12.06.2016 00:10
dla mnie pyszna zupa
bartek8585 12.06.2016 00:00
super smaki.
Iwusia 11.06.2016 23:40
idealna zupka
agaK. 11.06.2016 23:28
Smakowo wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak