Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa kalafiorowa z gałką muszkatołową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
marchew 1
por 1/2
cebula 1
cząber 1/2 łyżeczki
cukier szczypta
czosnek 1 ząbek
bulion warzywny 1 kostka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
Gałka muszkatołowa cała Prymat
ziemniaki 2
pierz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa kalafiorowa z gałką muszkatołową

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać wodę ok. 1,5 do 2 l.Zagotować i dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy oraz pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, cebulę, cały por i ząbek czosnku. Gotować ok. 20 min.
Krok 1 - Lekka zupa kalafiorowa z gałką muszkatołową foto
2
Kalafior podzielić na różyczki i dodać do zupy. Doprawić odrobiną cukru, cząber, koperek, pieprz i sól. Gotować do miękkości kalafiora ok. 10 - 15 min.
Krok 2 - Lekka zupa kalafiorowa z gałką muszkatołową foto
3
Zupę podawać z jogurtem naturalnym lub śmietaną i startą gałką muszkatołową.
Krok 3 - Lekka zupa kalafiorowa z gałką muszkatołową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.09.2013 17:48
apetyczna miseczka
IwonaDD 28.09.2013 17:21
uwielbiam takie zupki
adelajda 28.09.2013 17:16
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak