Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa kalafiorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kalafior 1/2 kalafiora
ziemniaki 2 sztuki
seler 1 kawałek
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka

Przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Kostki rosołowe Kucharek 1 sztuka
koper świeży
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa kalafiorowa

Do garnka wkładamy kostkę rosołowa, warzywa: różyczki kalafiora, ziemniaki pokrojone w kostkę, seler w kostkę, pietruszkę w kostkę, marchewkę w plasterki .Wszystko zalewamy zimną wodą na wysokość warzyw w garnku. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy odrobina soli.
Serwujemy z łyżką jogurtu naturalnego i obficie posypujemy świeżym siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.02.2017 18:39
pyszna zupa :)
Bernadeta1 10.02.2017 21:19
smaczna zupka
anka1988 10.02.2017 20:36
bardzo taką lubię i często przyrządzam rodzince

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak