Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa cukiniowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1/2 kg
wywar warzywny 2 szklanki
ziemniaki 30 dag
masło 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szklanki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
zielenina 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa cukiniowa

wykonanie:
Ziemniaki i cukinię obrać i pokroić. Ziemniaki ugotować w małej ilości wody pod koniec gotowania wrzucić cienko pokrojona cukinię. Następnie wlać wywar warzywny, zmiksować, dodać masło, śmietanę i posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.04.2014 17:20
taką uwielbiam :-) zabieram przepis !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak