Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
ogórek zielony 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
ser feta 1 kostka
słonecznik łuskany 3/4 szklanki
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
woda do sosu
oliwa do sosu

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka ze słonecznikiem

Liście sałaty lodowej rwiemy do miski. Pomidora dokładnie myjemy, wycieramy i kroimy w kostkę. Ogórka świeżego obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Sałatę, pomidory, ogórka i cebulę mieszamy. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Robimy sos: mieszamy sos sałatkowy z oliwą i wodą. Sałatkę polewamy sosem. Łuskany słonecznik prażymy na suchej patelni. Uprażony słonecznik wysypujemy na wierzch sałatki. Podajemy z ciepłym pieczywem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak