lekka sałatka z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sałatka

  • ogórek

    1/2 szt
  • pomidorki koktajlowe

    5 szt
  • jajko

    1 szt
  • rzodkiewka

    4 szt

sos koperkowy

  • koperek

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję i dzielę na 4 części. Rzodkiewki myję dzielę na 4.

Przygotowuję sosu

Koperek suszony mieszam z pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Dodaję 3 łyżki wody i 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego. Mieszam sos a następnie polewam warzywa. Warzywa wkładam na talerz, a na wierzch układam jajko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MonikaW 16.11.2016 08:12
lekka fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat