Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z fetą i kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek konserwowy 3 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
ser feta 1/2 kostka
olej sezamowy 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z fetą i kukurydzą

Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Pomidora obieramy ze skóry i kroimy na średniej wielkości cząstki. Ogórki konserwowa kroimy na średniej grubości krążki. Dodajemy kukurydzę i pokrojony w dość dużą kostkę ser feta. Całość posypujemy suszoną bazylią i polewamy olejem sezamowym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.01.2014 22:41
no taką to bym już zjadła :)
bhb8 11.01.2014 21:00
Z chęcią bym jadła coś teraz takiego zdrowego :)
Bernadeta1 11.01.2014 18:59
bardzo lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak