Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka sałatka z czarnymi oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha sałata 1 główka
ogórek 1
rzodkiew pęczek
kulki mozzarelli 10
oliwki czarne kilka
oliwa 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: lekka sałatka z czarnymi oliwkami

Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy, kroimy w cienkie plasterki. Rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, szczypiorek drobno siekamy.Warzywa układamy w salaterce, dodajemy oliwki, kuleczki mozzarelli. Z oliwy, octu, musztardy robimy sos i polewamy nim sałatę. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.12.2011 15:04
tylko oliwek nie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak