Lekka sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    3 sztuki 330-350 g
  • jabłko kwaśne

    2 sztuki
  • cebula biała

    1,5
  • natka pietruszki

    pęczek
  • rodzynki

    3 łyżki
  • żurawina suszona

    3 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1,5 łyżki
  • Musztarda francuska Prymat

    2 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie, gdy lekko napęcznieje, odcedzamy z wody.
Filety rybne płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Jabłka obieramy i kroimy w podobną kostkę jak śledzie.
Rybę i jabłka mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem.
Dodajemy posiekaną cebulę, żurawinę z rodzynkami, mieszamy. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, mieszamy i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka17 22.02.2018 14:28
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat