Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka na kolację.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 30 dag
wędzone udko z kurczaka 1 szt
czerwonej fasolki 1/2 puszki
kiełków (ja użyłam kiełków brokuła) 5 dag
oliwy z oliwek 4 łyżki
ogórki konserwowe 2 szt
rzodkiewka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka na kolację.

Kapustę opłukać, drobno poszatkować, lekko osolić i wygnieść ręką. Odstawić. Udko kurczaka wędzonego pokroić w kostkę (ja odrzuciłam skórę z mięsa), rzodkiewki zaś w cienkie półplasterki. Fasolę osączyć z zalewy i opłukać. Kiełki także przelać zimną wodą i osączyć. Ogórki pokroić w ćwierćplasterki.
Kapustę lekko odcisnąć z soku,który się wydobył.
Wsypać wszystkie składniki, doprawić pieprzem cytrynowym i polać oliwą z oliwek. Wymieszać i schłodzić 10 minut, aby składniki lekko się \"przegryzły\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.07.2012 12:52
pychotka
Wafelek2601 17.05.2012 18:04
pyszna sałatka
maciek7 02.07.2011 11:43
pycha
eli_555 20.12.2010 23:28
pyszna sałatka
Justyna223 24.10.2010 14:40
pyszna i zdrowa
wedith1 19.09.2010 10:23
Super, na kolację to tylko takie sałatki!
misia53 18.09.2010 18:49
Jak lekka to ja poproszę .
wiola333 06.08.2010 17:30
pyszna i lekka
SmacznaPyza 29.07.2010 16:52
świetna! smaczna i pożywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak