Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka makaronowa z warzywami w dresingu ziołowo-jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 g kukurydziany eko
warzywa mrożone 250 g mieszanka (brokół, kalafir, marchew)
jogurt naturalny 4 łyżki typu greckiego o obiżonej zaw. tłuszczu
Sól ziołowa jodowana Prymat duża szczypta
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej

Porada

Warzywa w dowolnych, ulubionych proporcjach (u mnie przeważa kalafior). Można użyć warzyw mrożonych lub świeżych

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka makaronowa z warzywami w dresingu ziołowo-jogurtowym

Warzywa gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Jeśli używamy warzyw mrożonych możemy ugotować wszystkie razem w jednym garnku. Jeśli używamy warzyw świeżych należy najpierw je odpowiednio przygotować - umyć, podzielić itp.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta.
Do miseczki przekładamy 4 łyżki jogurtu typu greckiego. Dodajemy dużą szczyptę soli ziołowej. Całość dokładnie mieszamy łyżeczką, próbujemy.
Ugotowany makaron, studzimy i przekładamy do miski, w której podamy sałatkę. Dodajemy ugotowane, przestudzonej warzywa. Następnie dodajemy nasz ziołowy jogurt i mieszamy całość do połączenia składników.
Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 17.10.2016 21:37
Dziękuję :)
Edith85 17.10.2016 08:18
Smakowita sałatka
Diana Rusiłowicz 17.10.2016 00:53
Smaczniutko :)
MagdalenaIC 17.10.2016 00:48
Dziękuję :)
jagoda5913 17.10.2016 00:37
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak