lekka sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka świeżych sałat

    1 opakowanie
  • papryka czerwona

    1 średnia
  • oliwki czarne Smak

  • mozarella

    1 kula
  • płatki migdałowe

  • słonecznik łuskany

  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód leśny spadziowy

    1 łyżka
  • olej z pestek dyni

    1 łyżka
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na 4 talerze rozkładamy sałatę, mozzarellę kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę, układamy na sałacie, dodajemy oliwki. Jajka kroimy w ćwiartki, układamy na sałatce, posypujemy płatkami migdałowymi i słonecznikiem. Miód, oliwę z dyni i ocet balsamiczny łączymy ze sobą, polewamy sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 19.11.2011 20:45
To coś dla mnie.Pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat