Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka rybka z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 700 gram
cukinia 1 szt
pieczarki 3 szt
płatki migdałowe 1/2 szkl
oliwa
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka rybka z piekarnika

Kroki postępowania

1
Cukinię kroimy w plastry, lekko posypujemy przyprawa uniwerslaną. Na patelni podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 1 - Lekka rybka z piekarnika foto
2
W żaroodpornym naczyniu układamy cukinię, skrapiamy ja oliwą. Na niej układamy pieczarki. Rybę kroimy w szersze paski , przyprawiamy pieprzem i solą układamy na pieczarkach, posypujemy płatkami migdałowymi.
Krok 2 - Lekka rybka z piekarnika foto
3
Przykrywamy naczynie. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut do 30 minut.
Smacznego
Krok 3 - Lekka rybka z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 04.04.2016 13:47
uwielbiam rybę na cukini ... pycha !!!!
tobi1989 04.04.2016 11:43
Smaczne danie :)
Motorek 04.04.2016 08:40
uwielbiam rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak