Lekka rybka z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    700 gram
  • cukinia

    1 szt
  • pieczarki

    3 szt
  • płatki migdałowe

    1/2 szkl
  • oliwa

  • sól do smaku

  • pieprz cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Lekka rybka z piekarnika foto
Cukinię kroimy w plastry, lekko posypujemy przyprawa uniwerslaną. Na patelni podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 2 - Lekka rybka z piekarnika foto
W żaroodpornym naczyniu układamy cukinię, skrapiamy ja oliwą. Na niej układamy pieczarki. Rybę kroimy w szersze paski , przyprawiamy pieprzem i solą układamy na pieczarkach, posypujemy płatkami migdałowymi.
Krok 3 - Lekka rybka z piekarnika foto
Przykrywamy naczynie. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut do 30 minut.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 04.04.2016 13:47
uwielbiam rybę na cukini ... pycha !!!!
tobi1989 04.04.2016 11:43
Smaczne danie :)
Motorek 04.04.2016 08:40
uwielbiam rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat