Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka na wiosen- jarmuż z patelnii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
ciecierzyca 1 puszka
jajko 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
papryczka chili 1/3 szt
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka na wiosen- jarmuż z patelnii

Patelnie mocno rozgrzewamy wlewamy 1 łyżkę oliwy . Czosnek obieramy i dwa ząbki siekamy , dajemy na patelnie, dodajemy odrobinę posiekanej chilli. Mieszamy . Wkładamy pokrojony jarmuż. Mieszamy smażymy chwilkę . Następnie odcedzamy cieciorkę z zalewy i dodajemy na patelnie , mieszamy. Smażymy aż jarmuż zmięknie. Solimy i doprawiamy do smaku. Podajemy z sadzonym jajkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak