Lekka kremowa zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    2 sztuki
  • ser gorgonzola

    15 dag
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do szerokiego naczynia wrzucamy dwa brokuły. Zalewamy osoloną wodą.Gotujemy. Wyjmujemy i przekładamy do miski.Dodajemy ser gorgonzola. Miksujemy 5 minut na najwyższych obrotach. Dolewamy do wywaru z brokułów. Przyprawiamy solą morską oraz pieprzem czarnym. Podgrzewamy 2 minuty.Podajemy na gorąco.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat