Lekka i zdrowa kolacja

Lekka i zdrowa kolacja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    300 dag
  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszki
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagowa myjemy, odcinamy końcówki. Gotujemy w wodzie. W zimę możemy użyć mrożonej. Przekładamy na talerz. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce do parmezany lub kroimy na bardzo drobno, dodajemy na fasolkę, mieszamy.

Na koniec wrzucamy tuńczyka, polewamy oliwą z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 28.05.2015 09:17
szybko i zdrowo
Franciszek 26.05.2015 20:37
Dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat