Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka i zdrowa kolacja

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 300 dag
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka i zdrowa kolacja

Fasolkę szparagowa myjemy, odcinamy końcówki. Gotujemy w wodzie. W zimę możemy użyć mrożonej. Przekładamy na talerz. Czosnek obieramy i ścieramy na tarce do parmezany lub kroimy na bardzo drobno, dodajemy na fasolkę, mieszamy.

Na koniec wrzucamy tuńczyka, polewamy oliwą z oliwek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 28.05.2015 09:17
szybko i zdrowo
Franciszek 26.05.2015 20:37
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak