Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka fasolowa w razówce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka biała 1 puszka
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
bułki grahamki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka fasolowa w razówce

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i siekamy. Czosnek wyciskamy. W dużej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojoną marchewkę . ziemniaki, cebule i czosnek. Podsmażamy. Zalewamy wrzącą wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gotujemy na małym płomieniu tak długo aż ziemniaczki się prawie rozpadną . Dodajemy odcedzona fasolkę i doprawiamy majerankiem . Jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy pieprzem. Z bułki odcinamy górę lekko wydrążamy i wkładamy do piekarnika podgrzewamy aby była chrupka. Nalewamy zupę i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 20.03.2013 10:09
bardzo smacznie
iwa643 20.03.2013 09:19
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak