Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
rodzynki 3/4 szklanki
jaja 4 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
herbatniki 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Białka ubić z 1/4 szklanki cukru pudru.
Żółtka ubić z pozostałym cukrem, cały czas ubijając dodać sok z cytryny oraz otartą skórkę. Dodać rodzynki i pokruszone herbatniki.
Krok 1 - Legumina z rodzynkami foto
2
Masę żółtkową łączymy z pianą z białek, delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Legumina z rodzynkami foto
3
Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez około 30 minut w temp. 140 stopni.
Krok 3 - Legumina z rodzynkami foto
4
smacznego
Krok 4 - Legumina z rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 10.01.2014 13:16
bardzo dobre super
Janina 12.11.2013 08:29
Smaczny taki deserek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak