Legumina z rabarbaru

Legumina z rabarbaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    3 łodygi
  • cukier

    1/2 szkl
  • cukier wanilinowy

    1
  • maliny z sokiem ze słoiczka

    1/2 szkl
  • bita śmietana

  • sok malinowy

  • kaszka

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W 1 litrze wody zagotować cukry. Do wrzątku dodać drobno pokrojony rabarbar i maliny z sokiem, gotować do czasu aż rabarbar będzie miękki. Do gotującego się kompotu dodajemy kaszę mannę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut, stale mieszając, aż całość będzie szklista. Leguminę wylewamy do wypłukanej zimną wodą miski i odstawiamy do wystudzenia. Zimną leguminę wykładamy na talerzyki np. łyżką do lodów i podajemy z bitą śmietaną, polaną sokiem malinowym.
* Jeśli ktoś nie ma własnych przetworów z malinami, z powodzeniem można zastąpić je samym sokiem malinowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

31.05.2013 18:39
Przepraszam Pani Joanno za ten błąd ortograficzny za szybko dałam Enter:-(

Róża1

31.05.2013 18:36
joanno super ! przepis na bieżący sezon rabarbarowy:-)

Konczi

17.05.2013 08:15
pysznie sie prezentuje

Renataj

16.05.2013 22:16
Bardzo lubię wszystko co z rabarbarem więc z pewnością wypróbuję.

adelajda

16.05.2013 21:41
podoba mi się ta legumina

meg1984

16.05.2013 21:29
bardzo ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat