Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z płatków kukurydzianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 6 dag
mleko 2 szklanki
cukier 3 łyżki
serek homogenizowany 5 dag
białko 1 szt.
śmietana kremówka 10 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana 10 dag
cukier wanilinowy 1 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z płatków kukurydzianych

Wykonanie:
Mleko zagotować ze szczyptą soli, następnie wsypać płatki i stale mieszając ugotować i rozkleić. Do pojemnika miksera wlać śmietankę, wystudzone płatki, twarożek, białko jajka, cukier waniliowy i całość zmiksować na puch. Pod koniec miksowania dodać skórkę pomarańczową( dwie łyżki odłożyć do dekoracji), wymieszać, przełożyć do pucharków i posypać resztą skórki i płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 22.11.2014 09:51
nigdy nie jadłem
marcia7 21.11.2014 23:30
porcja zdrowia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak