Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina z kaszy jaglanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szkl
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietanka 1/2 szkl
cukier puder troche
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z kaszy jaglanej

Mleko zagotować w szybkowarze z cukrem i masłem, posolić. Sparzoną kaszę włożyć do gorącego mleka, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Śmietankę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, polewać nią gorącą lub zimną kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak