Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

legumina z kaszy jaglanej

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana
1 szkl
mleko
2 szkl
cukier
2 łyżki
masło
1 łyżka
śmietanka
1/2 szkl
cukier puder
troche
cukier waniliowy
1 opak
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: legumina z kaszy jaglanej

Mleko zagotować w szybkowarze z cukrem i masłem, posolić. Sparzoną kaszę włożyć do gorącego mleka, wymieszać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Śmietankę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, polewać nią gorącą lub zimną kaszę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak