Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina ryżowa z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 15 dag
płatki migdałowe 10 dag
mleko 100 ml
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina ryżowa z migdałami

Sposób przygotowania:
Ryż ugotować na mleku z cukrami, migdałami, masłem i szczyptą soli. Po chwili dodać jajka, dokładnie wymieszać, przełożyć do salaterki, następnie do lodówki. Podawać z sokiem lub konfiturą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.10.2014 07:06
coś dla mnie. pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak