Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina ryżowa z czereśniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 700 ml
woda 300 ml
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana kremówka 250 ml
czereśnie 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina ryżowa z czereśniami

Wykonanie:
Wodę zagotować z mlekiem, z odrobina soli, z cukrami i cynamonem. Wrzucić opłukany ryż i mieszając ugotować do miękkości. Czereśnie opłukać, wydrylować i posypać 1 łyżką cukru pudru. Śmietankę ubić z resztą cukru( trochę odłożyć do dekoracji) i wymieszać z ostudzonym ryżem. Przełożyć do ozdobnych miseczek i obłożyć czereśniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 13.07.2015 11:27
Super na lekki obiad
mysza75 12.07.2015 16:59
jakie to dobre i fajne na lato
bertpvd 12.07.2015 10:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak