Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina królewska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 op
mleko 2 szkl
jajko 5 szt
pomarańcza 4 szt
masło lub margaryna 250 g
cukier 10 łyżek
cukier wanilinowy 1 op
mąka pszenna 3 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: legumina królewska

Mleko gotujemy z cukrem waniliowym następnie studzimy. 4 jajka cukier utrzeć do biaości, wsypać mąkę, mieszać dolewając mleko. Postawić na ogniu lekko podgrzewając mieszać doprowadzając powoli do wrzenia, mieszać do momentu aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ostudzić. Masło lub margaryne utrzeć na puch powoli dodawać krem. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami( można część biszkoptów pokruszyć) Rozsmarować warstwe masy na biszkoptach. Położyć pokrojone pomarańcze lub inne owoce, następnie kolejną warstwe kremu. Na krem kładziemy kolejną warstwe biszkoptów. Całość polewamy delikatnie plewą robiąc rózne wzorki. Wstawiamy do lodówki aż całość zastygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak