Legumina jajeczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • dżem wiśniowy

    4 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • rodzynki

    kilka
  • margaryna do posmarowania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wymieszać z cukrem na puszystą masę, dodać dżem i jeszcze chwilę miksować. Wlać wszystko do nasmarowanego naczynia żaroodpornego i posypać kilkoma rodzynkami. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na czas 25 minut, na 180 stopni. Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 26.01.2014 15:35
ciekawe ciekawe
daria899 01.03.2011 09:54
mniam
Mysiunia 22.02.2011 13:47
ładnie wyrosło:)
Mati13 18.02.2011 09:49
no nawet;p

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat