Przepis i sposób przygotowania na: Legumina jabłkowa z żurawiną
Kroki postępowania
Do roztopionego masła dodać cukier i połamane herbatniki.Mieszać,na ogniu, 2 minuty.
W pucharkach ułożyć leguminę jabłkowa, następnie żurawinę i kruszonkę.
jabłka | 2 szt |
cytryna | 0,5 szt |
masło | 2 łyżki |
cukier puder | 3 łyżki |
żółtko jajek | 2 szt |
mleko | 0,75 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
żurawina | 0,5 szklanki |
cukier | 3 łyżki |
woda | 3 łyżki |
herbatniki | 1 paczka |
masło | 2 łyżki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
śmietana kremówka | 100 ml - na wierzch |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: