Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina grysikowa z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grysik 17 dag
płatki migdałowe 8 dag
masło 15 dag
cukier 25 dag
cukier waniliowy 1 szt
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina grysikowa z migdałami

Wykonanie:
Grysik wymieszać z migdałami (1 łyżeczkę odłożyć) i stale mieszając zrumienić na patelni. W drugim garnku zagotować wodę z masłem i cukrem. Następnie wlewać powoli gorący płyn do garnka z grysikiem i szybko mieszając, gotować powoli aż masa zgęstnieje. Przykryć ściereczką, przestudzić i rozłożyć do miseczek wypłukanych zimną wodą. Oziębić, wyjąc z miseczek i posypać cukrem waniliowym i migdałami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.09.2015 09:27
świetny pomysł
Habibi 11.09.2015 01:31
Kiedyś często robiłam sobie leguminki z różnymi dodatkami, ale ostatnio jakoś o nich zapomniałam :)
Damiano
Damiano 10.09.2015 22:09
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak