Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina dyniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1/2 szkl
kasza manna 3/4 szkl
masło 1 łyżka
płatki migdałowe 3 łyżki
aromat rumowy
dynia 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: legumina dyniowa

Kroki postępowania

1
dynię kroimy w kostkę i gotujemy w niewielkiej ilości wody następnie miksujemy, musu ma być około 2 szklanek. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę następnie dodajemy masło, dynię, kaszę i aromat. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy delikatnie mieszając, na koniec dodajemy płatki migdałowe
Krok 1 - legumina dyniowa foto
2
ciasto wylewamy do wcześniej nasmarowanej tłuszczem formy
Krok 2 - legumina dyniowa foto
3
pieczemy w temperaturze 170 stopni 40-45 minut
Krok 3 - legumina dyniowa foto
4
podajemy gorącą posypaną cukrem pudrem
Krok 4 - legumina dyniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 22.12.2012 18:38
ciekawe
owca441 22.12.2012 18:38
ciekawe
IwonaKa 23.11.2012 23:43
nie miałam okazji spróbować,ale z pewnością smakołyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak