Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ledzie z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 1 kg
cebula 2 szt
śmietana 12% 1 opak
jabłka 4 szt
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łużka

Przepis i sposób przygotowania na: ledzie z jabłkiem

Uprzednio wymoczone śledzie kroimy w kostkę około 1cmx1cm. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy drobno posiekaną cebulę, śmietanę oraz musztardę i pieprz. Mieszamy wszystko razem. Można podawać zaraz po zrobieniu ale lepiej smakują zamknięte w słoikach na dobę trzymane w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.12.2012 15:48
Uwielbiamy śledzie w śmietanie z dużą ilością jabłek i cebuli, jednak nigdy nie dodajemy musztardy... za to nieco cukru i sok z cytryny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak