Leczo-zupka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leczo przygotowane domowym spo

    1 słoik 1l
  • marchew

    1 szt
  • ziemniaki

    6-8 szt
  • mortadela

    3 plastry
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • śmietana

  • przecier pomidorowy

  • przyprawa kuchenna

  • natka pietruszki

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać 2 litrami wody i zagotować Mortadelę pokroić w paski i przesmażyć. Dodać do zupy. Dodać też startą na tarce marchew. Dodać leczo. Doprawić do smaku przyprawami.Jeśli potrzeba zakwasić koncentratem pomidorowym. Dodać pietruszkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat