Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z szynką po cygańsku
Leczo z szynką, kiełbasą, papryką, cukinią i pomidorami. Dzięki dodaniu szynki wędzonej leczo ma apetyczny aromat wędzonki. Przepis na smaczne, nieskomplikowane w przygotowaniu danie.
Leczo z szynką jest wersją popularnego tego dania. Szynka daje przyjemny smak wędzenie i czyni potrawę bardziej sycącą.
cebula | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1 sztuka |
papryka zielona | 1 sztuka |
cukinia żółta | 1 sztuka |
cukinia | 1 sztuka |
oliwa | 3 łyżki |
pomidory krojone z puszki | 1 szklanka |
szynka wędzona | 20 dag |
kiełbasa podwawelska | 20 dag |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat | sz1cz szczypta |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 szczypta |
Leczo z szynką, kiełbasą, papryką, cukinią i pomidorami. Dzięki dodaniu szynki wędzonej leczo ma apetyczny aromat wędzonki. Przepis na smaczne, nieskomplikowane w przygotowaniu danie.
Dania jednogarnkowe pomagają oszczędzać nasz czas w kuchni. Do takich dań należy leczo, które dzięki różnym dodatkom może być daniem wegetariańskim lub mięsnym. Zobacz przepis na:
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: