Leczo z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    1/2 kg
  • papryka

    2 szt
  • pomidory

    3-4 szt
  • pora

    2 szt
  • oliwa

    4-5 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • cukinia

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wsypać posiekane pory i pokrojoną w kostkę szynkę. Wymieszać i razem podsmażyć. Do rondla wlać pozostałą oliwę, wsypać paprykę, cukinię i smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory, posiekany czosnek, podsmażoną szynkę z porem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 12.06.2013 07:26
super przepis
IlonaAlbertos 03.05.2013 23:07
Uwielbiam leczo.
Motorek 05.07.2012 10:46
extra
Monika193 16.11.2011 18:50
uwielbiam leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat