Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z soczewicą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 duża ulubiona kiełbasa
cebula duża
1 duża czerwona papryka
1 chili
2 ząbki czosnku
200 ml passaty pomidorowej
300 ml wody
pół szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka oregano
1 liść laurowy
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z soczewicą

Kiełbasę kroimy w plasterki, smażymy do zrumienienia. Do patelni wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę paprykę i pokrojone w mniejsze kawałki chili, cebulę i czosnek. Smażymy około 5 minut. Po tym czasie wlewamy wodę, passatę, wsypujemy soczewicę, dorzucamy liść laurowy, sól i oregano. Gotujemy 10 minut. Na koniec całość posypujemy natką. Podajemy z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 19.02.2017 20:11
lubię soczewicę pewnie by mi smakowało
Agnieszka-87-25 15.02.2017 16:40
smaczne danie
Grazyna0211 15.02.2017 16:29
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak