Leczo z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • pomidory

    3 szt
  • cebula

    4 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    4 łyżki
  • kiełbasa śląska

    15 dag
  • cukinia

    1 szt
  • ryż

    125 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę.Cukinię obrać ze skóry i wydrążyć gniazda nasienne.Cebulę pokroić w piórka a pomidory w kostkę uprzednio zdejmując z nich skórkę.Do garnka wlać niewielką ilość oleju i wrzucić do niego paprykę.Poddusić i dodać cukinię.Gdy papryka będzie miękka dodać cebulę,doprawić pieprzem i solą do smaku.Na koniec wrzucić pomidory i dusić pod przykryciem parę minut.Kiełbaskę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Dodać do lecza.Wszystko wymieszać i doprawić ..Dodać ugotowany ryż i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 03.05.2012 12:30
świetne
kate.500 04.02.2012 21:39
fajny pomysl
barbara11561 23.01.2012 19:49
z ryżem nie robiłam jeszcze
Karmel 07.01.2012 20:32
pyszności
Jaheira11 12.12.2011 22:12
leczo zawsze serwuje na czarną godzinę
leonkot 19.10.2011 17:57
super
Ania67 15.10.2011 12:18
pycha
Wacław 06.10.2011 12:48
ciekawy przepis, z ryzem tez jeszcze nie robiłem lecza
AgaS10 24.09.2011 20:19
pycha:)
Kuchareczekjeden 24.09.2011 16:20
podobno pyszne z ryżem ale ja jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat