Leczo z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • NA PULPETY:

  • mięso mielone

    30 dag
  • cebula

    1/4 sztuki
  • kasza manna

    1 łyżka
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • woda

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • Na leczo

  • papryka

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1-2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kaszę mannę, bułkę tartą i wodę. Wbić jajko, doprawić do smaku i zarobić masę.

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę. Przesmażyć. Dodać paprykę i umyte, pokrojone pomidory. Chwilę wszystko przesmażyć, oprószyć solą i podlać wodą.

Z masy mięsnej formować małe pulpety, obtaczać w mące, dodać do lecza i dusić około 15min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i chwilę razem dusić.

Można też dodać kostkę rosołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anusq18 22.01.2014 18:25
mniam mniam pychota
maciek7 04.12.2013 21:09
pyszne danie
edi 20.10.2013 14:04
ale kusząca propozycja: leczo i pulpety:) mniam
ssylwiaa 30.09.2013 22:09
pyszności ;)
peppermint91 13.08.2013 16:53
Dobry pomysł! Przepysznie wygląda
Konczi 06.08.2013 08:50
fajne połączenie pulpetów z leczem
AURELKA 29.05.2013 20:45
pyszne leczo
as28 19.05.2013 12:52
mniam mniam
babajaga1969 10.05.2013 19:24
fajne danie
matesko 16.04.2013 08:20
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat