Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
NA PULPETY:
-
mięso mielone
30 dag -
cebula
1/4 sztuki -
kasza manna
1 łyżka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka -
woda
2 łyżki -
jajko
1 sztuka -
mąka
-
sól
-
pieprz
-
Na leczo
-
papryka
4 sztuki -
cebula
1 sztuka -
pomidor
1-2 sztuki -
sól
-
pieprz
-
koncentrat pomidorowy
-
olej
Sposób przygotowania
Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną cebulę. Przesmażyć. Dodać paprykę i umyte, pokrojone pomidory. Chwilę wszystko przesmażyć, oprószyć solą i podlać wodą.
Z masy mięsnej formować małe pulpety, obtaczać w mące, dodać do lecza i dusić około 15min. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i chwilę razem dusić.
Można też dodać kostkę rosołową.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)