Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z piersią z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
pieczarki 1 kg
papryka czerwona 4 szt
ogórki kiszone 3szt
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy
kechup
sól

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z piersią z kurczaka

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy przyprawiając solą i papryką słodką. Pieczarki i paprykę oczyszczamy kroimy i płuczemy. wrzucamy do garnka i wlewamy 1 litr wody i dusimy. obieramy cebulę i kroimy w kostkę wrzucamy do duszących się składników. Gdy składniki będą już miekkie kroimy w kostkę ogórki kiszone i wrzucamy do reszty składników. pod koniec wrzucamy usmażoną pierś i dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup ( do smaku) i doprawiamy solą pieprzem i papryką słodką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 23.02.2011 21:19
Bardzo lubię leczo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak