Leczo z pieczarkami i parówkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gram
  • parówki

    4 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    150 mililitrów
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z pieczarkami i parówkami foto
Parówki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić na półplasterki. Paprykę pokroić w słupki, pomidory w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Krok 2 - Leczo z pieczarkami i parówkami foto
Cebulę posmażyć na patelni razem z parówkami pokrojonymi w plasterki.
Krok 3 - Leczo z pieczarkami i parówkami foto
Na oddzielnej patelni podsmażyć pieczarki na maśle.
Krok 4 - Leczo z pieczarkami i parówkami foto
Wszystkie składniki z obu patelni przełożyć go garnka. Dodać pokrojone warzywa (cukinię, paprykę, pomidory). Dodać przecier pomidorowy. Dusić na małym ogniu do miękkości. Dodać przyprawy do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.10.2015 11:00
bardzo dobre
paula191919 10.09.2015 20:47
Uwielbiam każde leczo !
Justi2401 05.09.2015 14:10
Proste i pyszne leczo :)
kuchcik89 04.09.2015 21:13
ciekawy pomysl :)
pajbek 04.09.2015 20:52
Pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat