Leczo z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    30 dkg
  • kiełbasa śląska

    3 sztuki
  • pieczarki

    40 dkg
  • pomidor

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej do smażenia

  • papryka

    4 (różne kolory)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z pieczarkami foto
Kiełbaskę i boczek umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Zalać wodą, zagotować.
Krok 2 - Leczo z pieczarkami foto
Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę pieczarki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć razem ok. 10 minut.
Krok 3 - Leczo z pieczarkami foto
Dodać do boczku i kiełbaski. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Gotować do miękkości.
Krok 4 - Leczo z pieczarkami foto
Przyprawić kucharkiem, pieprzem, czosnkiem oraz ziołami.
Krok 5 - Leczo z pieczarkami foto
Podawać na gorąco z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 29.07.2013 16:11
pycha leczo :)
ONY_za_kare 24.07.2013 23:25
pycha! uwielbiam leczo
IlonaAlbertos 17.07.2013 18:35
Uwielbiam takie leczo.
Kasia36 01.03.2013 20:03
z pieczarkami nie jadłam, super
Fiffi 30.01.2013 23:10
bardzo lubię
Iwusia 22.12.2012 22:44
uwielbiam leczo
caralajna 18.12.2012 08:09
smaczne
barbara11561 08.11.2012 09:02
świetne
Ada-Gaba 09.10.2012 11:00
znakomite danie
mirosława4 06.10.2012 17:46
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat