Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
papryka 1 szt
olej 2 łyżki
patison 3 szt
cukinia żółta 1 szt
cukinia 1 szt
pomidory 40 dag
kiełbasa 40 dag
ketchup łagodny 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Porada

Leczo podawać na ciepło samo lub z pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Kroki postępowania

1
Oczyszczony por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
2
Dodać pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć, przełożyć do garnka.
Krok 2 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
3
Umyte patisony i cukinię pokroić w kostkę, połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę kucharek i dusić do miękkości.
Krok 3 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
4
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić i wsypać do pół miękkich warzyw.
Krok 4 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
5
Kiełbasę bez osłonki pokroić w kostkę, lekko zrumienić na patelni,
Krok 5 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
6
Połączyć z warzywami,
Krok 6 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
7
Dodać ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować przez kilka minut do miękkości warzyw.
Krok 7 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto
8
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Krok 8 - Leczo z patisonami i kolorową cukinią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 22.11.2014 21:25
Bardzo fajny przepis.
aginaa 22.11.2014 18:11
pyszne leczo
IKrakowianka 22.11.2014 18:08
bardzo apetycznie wygląda takie leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak