Leczo z parówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    3 szt
  • kabaczek

    1 szt
  • kiełbasa

    1 szt
  • parówki

    4 szt
  • pomidor

    4 szt
  • czosnek

    2 zabki
  • sól

  • pieprz

  • oregano

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • olej

  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i parówki kroimy w tę samą kostkę i podsmażamy,cebulę kroimy w piórka po czym podsmażamy i dodajmy do kiełbasy i parówek. Paprykę kroimy (pozbywając się gniazd nasiennych) w paski i dodajemy do kiełbaski,dusimy. Kiedy papryka zmięknie dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory i tak samo obranego i pokrojonego kabaczka. Dusimy 10minut po czym dodajemy czosnek i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 04.12.2011 22:26
smaczne
Margo1 01.12.2011 10:24
bardzo dobre leczo
Margo1 01.12.2011 10:24
bardzo dobre leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat