Leczo z papryki na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    12 sztuk różnokolorowych
  • cebula

    6
  • ząbki czosnku

    6
  • pomidor

    10
  • cukinia

    2
  • marchew

    6
  • koncentrat pomidorowy

    2 małe słoiczki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki. Chwilę przesmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i dodaj do leczo. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Gotowe leczo przełóż do czystych słoików (0,75l lub 0.5l) zakręć i pasteryzuj około 15min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 11.04.2015 19:05
Pomysł dobry
pajbek 10.04.2015 22:12
Pyszne :-)
agnieszka214 10.04.2015 21:17
na zime jak znalazł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat