Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z papryki na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 12 sztuk różnokolorowych
cebula 6
ząbki czosnku 6
pomidor 10
cukinia 2
marchew 6
koncentrat pomidorowy 2 małe słoiczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z papryki na zimę

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodaj marchewkę pokrojoną w talarki. Chwilę przesmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i dodaj do leczo. Dodaj koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem do miękkości warzyw. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Gotowe leczo przełóż do czystych słoików (0,75l lub 0.5l) zakręć i pasteryzuj około 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 11.04.2015 19:05
Pomysł dobry
pajbek 10.04.2015 22:12
Pyszne :-)
agnieszka214 10.04.2015 21:17
na zime jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak