Leczo z młodych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • szparagówka

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • kiełbasa

    0,5 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy, marchew, cebulę kroimy w talarki - składniki te zalewamy niewielką ilością wody, solimy i dusimy aż będą miękkie, dodajemy paprykę. Szparagówkę gotujemy w oddzielnym garnku i kiedy będzie miekka dodajemy do kapusty. Całośc łączymy z pomidorami, przecierem, posiekanym koperkiem, kiełbasą. Doprawiamy do smaku.
Można dodać pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 12.05.2014 09:16
pyszne danie
mamusia1 30.04.2014 11:06
rewelacyjny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat