LECZO Z MIĘSEM MIELONYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • mięso mielone

    500 g
  • cukinia

    3 większe
  • papryka

    po 1 szt. - czerwonej, zielonej i żółtej średniej wielkości
  • cebula

    mała
  • pomidor

    3 większe

Przyprawy i dodatki

  • olej

    łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

  • przecier pomidorowy

    300 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewam olej, podsmażam mięso, następnie dodaję posiekaną cebulę oraz sól i pieprz. Smażę do momentu zeszklenia się cebuli co jakiś czas mieszając.
Papryki i cukinię kroję w większe kawałki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w większą kostkę.
Do mięsa dodaję paprykę, a po chwili również cukinię. Doprawiam solą, papryką słodką i cayenne. Gotuję 10 minut, co jakiś czas mieszam.
Do garnka dodaję pomidory, gotuję kolejne 5 minut. Następnie wlewam przecier i gotuję jeszcze 5-7 minut.
W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat