Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 gram
kalafior mrożony 200 gram
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w małą kostkę. W rondlu roztopić smalec i zeszklić na nim cebulę.Dodać czosnek i wymieszać. Następnie dodać kalafior i lekko go poddusić.
Krok 1 - Leczo z mięsem mielonym foto
2
Po około 5-7 minutach dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso się zetnie. W między czasie papryki sprawić i pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do garnka i dusić aż całość będzie miękka. Ale nie dopuścić do rozgotowania papryki.
Krok 2 - Leczo z mięsem mielonym foto
3
Do garnka dodać mąkę i dobrze wymieszać. Pomidory zblendować. Wlać do garnka i zagotować. Gotować około 2-4 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo mielonym chili. Na koniec dosmaczyć octem i cukrem i gotować jeszcze minutę. Smacznego!
Krok 3 - Leczo z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.08.2014 19:03
takie danie na obiad to smakołyk...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak