Leczo z mięsem i cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone 1kg

  • 20 dag boczku

  • Przyprawa uniwersalna kucharek.,pieprz,papryka ostra

  • olej do smażenia

  • cukinia

    1 szt.
  • pieczarki

    40 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pomidor

    0,5 kg
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażyć z cebulą.Paprykę(można obrać) pieczarki , pomidory(spażyć) wszytko umyć pokroić w kostkę dodać do mięsa.Boczek pokroić w paski dodać do lecza.Cukinię obrać wydrążyć z pestek i pokroić w dość dużą kostkę.Cukinię dodać praktycznie pod sam koniec aby się nie rozwaliła.Przyprawić vegetą, pieprzem i papryką.Dodać katchupu.
Ja leczo podaje z pieczywam a także z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 16.09.2011 12:06
super;)
Ewa104 20.07.2011 11:13
Z mięsem mielonym jeszcze lecza nie robiłam.
gusia1000 07.06.2011 17:49
Super danie.
eli_555 11.04.2011 22:53
pycha
Koper 27.02.2011 18:13
fajne leczo
beatkaa153 05.10.2010 21:45
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat